Рисуване върху стъкло
There are no translations available.

На 24 септември /събота/ от 11:30 ч. в градинката при Информационно-културния център ни очаква събитието „Изкуство върху коприна с полъха на Балкана и морето“ . Водещ на арт ателието за рисуване върху стъкло е Ива Пенчева – художник и ръководител на Детска школа за приложни изкуства - град Габрово. Събитието се провежда безплатно за деца и възрастни, тъй като инициативата е финансирана от Национален фонд

 

„Култура“. Участниците ще могат да се докоснат до тези нетипични материали, а по-късно през същия ден от 15.00 часа ще се насладим на изложбата на произведения, рисувани върху коприна, на открито или в залата на Информационно – културен център на първи етаж при лоши атмосферни условия.

Каним Ви да се включите в събитието и да откриете художника в себе си!

 
Калиграфия
There are no translations available.

Калиграфията не е само "изкуството на красивото писане", а е и връзка с корен и род, знание, което не е изчезнало, а просто е забравено. Изписването на старобългарските букви е магия, която ни пренася във времената, когато буквите са били създадени само за нас - българите.

Калиграфията помага на творческото мислене и съсредоточаването. Възпитава в нас търпение и усет към естетиката, така необходими в дигиталната ера. Най-важно е буквите да се изписват бавно и внимателно, това връща душевния покой в забързания ни живот, а хората, които използват туш и перодръжка стават спокойни и щастливи.

Ръководител на ателието е Геновева Ненова, родена в Троян, но живее от няколко години в София. Тя се занимава с калиграфия повече от пет години и вече е провеждала няколко ателиета в столицата.

За първи път гостува в Троян на „Български фестивал на сливата - 2022 г.“. Може да откриете ателието й на 24 септември /събота/ от 11:00 ч. в градинката пред Информационно-културния център. Ще изписваме старобългарските букви с туш и перо.

Ще я познаете по перото!

 EUROPEAN RECOGNITION  FOR THE BULGARIAN PLUM FESTIVAL


Facebook Twitter