Екскурзии с дегустация на Троянска сливова във Винпром - Троян
There are no translations available.

"ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД -  национален лидер в производството на троянска сливова ракия

"ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД е исторически наследник на традициите в ракиепроизводството в района на гр. Троян, основан е през 1948 година. 


През 2007 г. става част от най-големият европейски производител на плодови дестилати, чешката фирма "РУДОЛФ ЙЕЛИНЕК".

"ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД  е национален лидер в производството на натурални плодови дестилати и ракии. Троянската сливова е най-силната българска марка. Съхранявайки традицията, дружеството запазва доминантната позиция на сливовия дестилат, който е над 90% от общото производство. Освен сливов дестилат, дружеството произвежда ябълков, кайсиев, черешов, дюлев и крушов дестилат.

Троянската сливова ракия е вписана в Европейския регистър със защитено географско указание.

Плодовите ракии на "ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД притежават сертификат по KOSHER производство и са съобразени с еврейските традиции за храненето.

 

Освен производство на ракия, ВИНПРОМ – ТРОЯН възстановява традицията за отглеждане на сини сливи в Троянския регион, като през 2018г. посажда нови сливови масиви на площ 380 декара в района на село Дебнево. От началото на 2022г. поема и грижата за сливовите градини на Троянския манастир. Тази масиви би трябвало да осигурят на фирмата значима част от плодовете за успешното продължаване на производство на прословутата Троянска сливова ракия.

По време на „Фестивал на Сливата 2022“ предлагаме четири точки, където може да ни откриете:

- Фирмен магазин  "ВИНПРОМ – ТРОЯН" АД, ул. Васил Левски 49, гр. Троян

- Питиепродавница (фирмен магазин + коктейл + кафе бар), с. Орешак, Гетсиманска градина срещу Троянски манастир

- ВИНПРОМ – ТРОЯН АД, гр. Троян, ул.“Акад. А. Балевски“ 16 – Дни на отворени бутилки събота 24.9. и неделя 25.9.

- Щанд на площад „Възраждане“, гр. Троян

Екскурзии с дегустация на Троянска сливова целогодишно

Не само по време на Дните на отворените бутилки, а вече и целогодишно всеки от Вас може от близо да се запознае с тайната на производството на нашите плодови ракии. Целта е да разкрием изкуството, превръщащо плодовете в качествени дестилати, в което се съчетават традиционните производствени методи и най-модерната технология. Екскурзиите се провеждат от специалисти от нашата фирма и включват всички етапи от производството – от приема на плодове, през ферментацията, дестилацията, склада за отлежаване на ракии до бутилирането на готовата продукция. Всяка обиколка завърша с дегустация на нашите продукти.

Забележителности в Троян - екскурзии с дегустация (vinprom-troyan.bg)

 


EUROPEAN RECOGNITION  FOR THE BULGARIAN PLUM FESTIVAL


Facebook Twitter