Покана за участие в дефилето
There are no translations available.

Уважаеми жители и гости на град Троян,

От 23 до 25 септември 2022 г. предстои да отбележим 29-то издание на Български фестивал на сливата! След  две години социална изолация е време да се върнем към любимите традиции, да сме заедно и да празнуваме живота!

Програмата  ще започне с традиционно дефиле, в което ще се включат духовият оркестър с мажоретки, читалищни състави  и гостуващи изпълнители, местни производители и занаятчии.  Участниците ще се съберат в 17.00 часа на улицата пред Малкия пазар, която  временно ще бъде затворена за автомобилен трафик. Маршрутът  на шествието е  по улица „ Васил Левски“, със спирки пред кафене „Тифани“ и кръстовището пред Марковския мост, а на   площад “Възраждане“ водещият - Александър Сано,  заедно с Кмета на община Троян – г-жа Донка Михайлова, ще дадат началото на празничните дни. 

Темата на дефилето е под наслов “От раклите на баба“. Каним Ви да се присъедините към нас и да бъдете част от емоцията на празника, като предизвикателството към Вас е да бъдете облечени в народни носии или дрехи, съдържащи фолклорни мотиви.  Със снимките и видео продуктите от дефилето може да се включите във фотоконкурса на Община Троян и да участвате в класирането за награди!

Нека споделим емоцията в празничния ден!

 


EUROPEAN RECOGNITION  FOR THE BULGARIAN PLUM FESTIVAL


Facebook Twitter