Конкурс Троянски майстор
There are no translations available.

БЪЛГАРСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА СЛИВАТА В ТРОЯН Конкурс Троянски майстор

    Конкурс за най-добра домашно приготвена троянска сливова ракия на Българския фестивал на сливата в Троян се организира от Община Троян

Р Е Г Л А М Е Н Т

1.   Целта на конкурса е да бъде избрана и отличена най-добрата домашно приготвена троянска сливова ракия, представена на Българския фестивал на сливата в Троян, иновативно събитие с 20-годишна история.
2.   В конкурса могат да участват всички, които се регистрират в общината, където ще получат празно шише за мостра с етикет с номер за участие в конкурса.
3.   Участници, които са променили вида на етикета върху шишето или по друг начин са маркирали своите бутилки, ще бъдат отстранени от участие.
4.   Домашната ракия трябва да бъде представена на 25 септември 2013г. до 13ч. на организаторите на фестивала.
5.   Всеки майстор има право да представи до 3 вида ракия, направена от сливи в домашни условия.
6.   Количеството на ракията за дегустация и оценяване трябва да бъде 0.7 литър.
7.   Единственият критерий за оценка на ракията са вкусовите й качества.
8.   Журито от външни експерти ще дегустира и оценява представената ракия от професионалисти, определено от организаторите, ще дегустира представените ракии и на 29 септември 2013г., неделя ще присъди първо, второ и трето място, като определи победителите само по номера на етикета върху шишето.
9.   Победителят в конкурса ще бъде коронован и ще му бъде присъдена титлата „Троянски майстор есен 2013”.
10.  Резултатът ще бъде публикуван на официалния сайт на Община Троян - www.troyan.bg и на официалния сайт на Българския фестивал на сливата - Троян www.festivalnaslivata.com на 30.09.2013 година.
11.  „Троянски майстор 2013” поема ангажимент да коронова победителя на следващия конкурс за най-добра домашно приготвена троянска сливова.
12.  Община Троян запазва всички права върху публикуване, тиражиране и излъчване на снимките от конкурса, спазвайки Закона за авторското право.
 


EUROPEAN RECOGNITION  FOR THE BULGARIAN PLUM FESTIVAL


Facebook Twitter